Höstprogram 2012

Årets kurs: Bladbaggar

Lördag och söndag 10-11 augusti

Hans-Erik Wanntorp kommer till Umeå och här är chansen att lära sig mer om bladbaggar och andra växtätande insekter. Hans-Erik gillar torrbackar, så ta mer er fika och vatten – det kan bli varmt!

Plats och tid: Umeå universitet KBC-ingången kl. 9.00

Ansvarig:      Sara Christiansson; Telefon 070-322 89 22, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Baggar i skog med mycket asp, en höstexkursion

Lördag 1 september

Vi far till Gransjöbäcken, ett område med grov asp, och sedan kanske till Strömsjönäs, ett område med mycket asp och asplågor utanför Granö. Norrkorbeberget som inte ligger långt därifrån är en lövbränna från 1913, följ med oss på utflykten.

Plats och tid: Samling vid KBC-ingången kl. 9.00 för samåkning

Ansvarig:      Roger Pettersson; Telefon: 070-3929011, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

                     Andreas Garpebring; Telefon 070-3252193, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Öppet styrelsemöte

Onsdag 12 september

Är det något som är bra eller kan förbättras, vill du diskutera något med oss i styrelsen så kom till vårt styrelsemöte så vi får träffas. Vi behöver idéer och tankar.

Plats och tid: SLU, Älgen kl 18:30.

Ansvarig:      Folke Gabrielsson, telefon 0930-21305 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Sorteringskväll

Onsdag 24 oktober

Vi samlas för att berätta om våra fynd, prata runt och sortera inskter, troligen från fällor som vi satt ut vid Gransjöbäcken och andra platser. Kom , var med, hjälp till med sortera och artbestämma.

Plats och tid: Samling vid KBC-ingången kl. 19.00

Ansvarig:      Sven Hellqvist, Telefon 090-14    E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

                     Per Löfgren, Telefon 090-191056, E-post Per.G. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Vi summerar Lainio

Onsdag 21 november

NEF har varit värd för Sveriges Entomologiska Förenings årsstämma, och vi valde att ha den i Lainio, vid vägens ände. Hur vart det? Vi summerar, berättar och minns.

Ansvarig:      Roger Pettersson; Telefon: 070-3929011, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

                     Folke Gabrielsson, telefon 0930-21305 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Entomologisk Filmfestival

Fredag 30 november

På programmet återfinns som vanligt tre långfilmer med mindre snälla kryp plus små snuttar med entomologisk anknytning från mer normala filmer. En film som helt säkert dyker upp skildrar en japansk entomolog som är på jakt på en obeskriven sandjägare men själv hamnar i gropen som byte till en ensam och sensuell kvinna. Säkert blir där även några otäcka spindlar som kommer att följa med in i era mardrömmar. Material saknas ingalunda och det slutliga urvalet görs när affischen trycks. Precis som ifjol kommer de rörliga bilderna att kompletteras med lite högläsning och annan performance.

Plats:              EMG:s lunchrum, Umeå universitet, samling vid  KBC-ingången kl. 19.00

Ansvarig:       Anders Nilsson, Telefon: 0930-72020, E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.