Höstprogram 2013

Höstprogram 2013

Sorterings- och artbestämningskväll

Onsdag den 16 oktober kl 18:00

Vi träffas och går genom, sorterar och artbestämmer fällmaterial med insamlade insekter från sommaren som gått. I sommar har föreningen haft fällor ute på diverse lokaler runt Umeå, bland annat på några asprika lokaler kring stan och vid Kvillträsket utanför Bjurholm.

Samling kl 18:00 utanför KBC på Umeå universitet

Ansvariga:      Andreas Garpebring; telefon: 070 – 325 21 93, E- post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sven Hellqvist; telefon: 070-6023756, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sommarens skörd och bilder
Onsdag 6 november kl 18:30
Vi samlas för att se våra fynd och bilder av insekter samt sortera ut olika insektsgrupper från fällmaterial etc. där insamlare vill dela med sig. Fokus kommer att vara på fynd och bilder från årets kurs och inventeringsläger, dvs. asp och Ruttjejukke. Men det utlovas också bilder från andra begivenheter som SEF-mötet på Ivö i Skåne. Sist, men inte minst så utlovas ölkorv och olika ölsorter till självkostnadspris. Så kom och hjälp till med att sortera insekter och ölkorv.
Plats och tid:  SLU Laxen, Samling vid Övre entrén Skogshögskolan kl 18.30.
Ansvarig:       Roger Pettersson; telefon: 070-3929011, E-post:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Entomologisk filmfestival

Fredag 29:e november kl 19:00

Sånger från femte våningen, dvs Entomologisk filmfestival för åttonde gången drar igång fredagen den 29:e november tycks det som. Helt digitalt och allt fast popcornen förblir analoga och lägger sig som en filt över golvet. Lokal som vanligt EMG:s fikarum på 5:e våningen i det magiska KBC-huset på universitetsområdet eller campus som det oxå kallas. Väggar har rivits och bion växt ihop med baren liksom. Filmerna börjar fladdra vid sjudraget och lär väl rulla på framåt en bit efter midnatt. Årets tema kan sägas vara "Flickan från Backafall möter Mothra" och idel hemskheter kan lugnt utlovas. Ni som har ulliga jättespindlar eller skorpioner hemma får gärna ta med era små sällskapsdjur. Pris till bästa leddjursförklädnad! Bara att krypa ut ur puppskalet och masa sig iväg ut i höstmörkret alltså. Kontakta byggnadskontoret för rätt väg genom Umeås katakomber. Go get it!
Som vanligt är det Anders Nilsson som håller i fjärren. Fullt skalenligt program anslås på NEF:s hemsida och lite varstans när det börjar närma sig. Keep an eye for it!

Ansvarig: Anders Nilsson, telefon: 073-8357660


Utrustningskväll - bygg din egen utrustning!

Onsdag 15 januari kl 19:00
Det nya året har alltid en utmaning via nyårslöften. Nu har vi möjlighet att uppfylla våra egna löften om att bygga bilhåvar eller annan insamlingsutrustning för insekter som malaisefällor etc. Vi träffas för att se olika konstruktioner, material och möjligheter att till en låg kostnad göra den insamlingsutrustning vi behöver under 2014. Ta gärna med bilder, ritningar eller den utrustning som ni vill visa eller förbättra. Roger har bilder på hur man gör sin egen bilhåv och Mossnisse kan visa hur man gör en maximal malaisefälla, men utrustningskväll är allt från insektnål och exhaustor till stora bilhåvar och fällor. Ta med de prylar ni använder i fält och vi får en mångfald att beskåda!
Plats och tid:  SLU Laxen, Samling vid Övre entrén Skogshögskolan kl 19.00.
Ansvariga:       Roger Pettersson; telefon: 070-3929011, E-post:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

                            
Sven Hellqvist; telefon 070-6023756, E-post:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
                      Nils Ericson; telefon: 070-25 57 157, E-post:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.