Vårprogram 2015

VÅRprogram 2015

 

ÅRSMÖTE samt bildvisning och föredrag: Tropiska jätteskalbaggar!

Söndag den 15 mars kl 13:00

Härmed kallas du som medlem till 2015 års årsmöte för Norrlands entomologiska förening! Årsmötet inleds med att Stanislav Snäll från Naturhistoriska riksmuseet visar bilder och berättar om jätteinsekter från tropiska regnskogar. Efter föredraget blir det fika och sedan årsmöte där vi bland annat beslutar om vad som ska bli temat på årets kurs.

Samling kl 13:00 Lokal laxen, SLU

Ansvariga: Andreas Garpebring 070-325 21 93, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

och Roger Pettersson 070-392 90 11, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Timmerbröten i Hörnån
Söndagen den 10 maj kl 10:00

Hörnån kommer från trakterna innanför Hörnsjö för att sen passera Gräsmyr och mynna mitt i Hörnefors. Sträckan mellan Gräsmyr och Bjännberg är rik på forsar och av riktig vildmarkskaraktär med branta sluttningar och mycket död ved. Efter fri utveckling sedan flottledsrensningen upphörde har det bildats en hel del timmerbrötar i ån och vi besöker nu den mäktigaste av dem. Där finns intressanta landmiljöer som torrbackar och sandbankar och som sagt – mängder av död ved, inte minst i vattnet. Om vi lyckas tajma in vårfloden kan det bli riktigt dramatiskt! På med flottarstövlarna och fram med båtshaken! Hadderian haddera ...

Samling kl 10:00 parkeringen vid KBC. Exkursionsledaren och ev andra utsocknes ansluter i Bjännberg 10:30 i korset mitt i byn vid avtagsvägen mot Frängstorp.

Ansvarig: Anders Nilsson, telefon: 073-8357660 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Vasas flora & fauna

Fredag 29 maj – söndagen den 31 maj

Vi tar finlandsbåten över Kvarken för att se vad vårt granland i öster har att erbjuda i insektsväg. Vi tar kvällsfärjan från Holmsund kl 18:00 på fredagen. Väl på finska sidan möter vi upp med medlemmar ur våran finska sytserorganisation Osterbottnia Australis som tar oss med på exkursioner till några av Östra Kvarkens finaste insektslokaler. Boende sker troligen i campingstugor någonstans i närheten av Vasa. Kl 18:30 på söndag kväll tar vi kvälsfärjan tillbaka mot Umeå. Föranmälan krävs, detta ska göras till ansvariga senast 15 maj. Exkursionen sker till självkostandspris. I nuläget vet vi ej vad det landar på men räkna med ca 1000 – 1200 kroner plus mat.

Samling för samåkning från Umeå kl 17:15 KBC-parkeringen eller 17:45 vid färjeterminalen i Holmsund.

Ansvariga: Andreas Garpebring 070-325 21 93, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

och Sven Hellqvist 070-602 37 56, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Övrigt   föreningsnytt

NEF är numera papperslösa!

På senaste årsmötet beslutade vi att överge de resurs- och tidskrävande pappersutskicken och istället övergå till elektronisk kommunikation. Från och med nu kommer program i pappersformat enbart att skickas ut till de medlemmar som inte finns med på föreningens e-postlista eller de som uttryckligen meddelat att de även fortsättningsvis vill ha pappersutskick. På detta sätt sparar vi både arbetstid för styrelsen och papper.

Vill du även fortsättningsvis få pappersutskick med föreningens aktiviteter, anmäl då detta till Sven Hellqvist på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Om du ännu inte är med på föreningens e-postlista men önskar få mailutskick om föreningens aktiviteter ska du även anmäla detta till Sven.

Hemsida och facebook-sidor

Kolla även in föreningens hemsida på www.norrent.se och om du har facebook kan du besöka och gilla våra sidor på   https://www.facebook.com/#!/pages/Norrlands-Entomologiska-F%C3%B6rening/215073375185627 och  https://www.facebook.com/#!/groups/327054894040368/

Medlemsavgift 2015

Ni som ännu inte betalt medlemsavgift för 2015: Gör det genom att sätta in 100 kr på föreningens plusgirokonto 46 52 88 – 9. Glöm inte att ange ny adress om du flyttat sen senast.

Upprop: teckna en prenumeration på Entomologisk tidsskrift!

Entomologisk tidsskrift är en populärvetenskaplig tidskrift om insekter som ges ut av Sveriges Entomologiska förening. En årsprenumeration kostar 350 kr omfattar fyra nummer per år och tecknas genom att man betalar in prenumerationsavgiften på postgiro 6 60 47-2. Ange att det gäller prenumeration och glöm inte namn och adress. Bara gör’t.