Warning: include(/storage/content/31/107231/norrent.se/public_html/libraries/joomla/crypt/global.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/31/107231/norrent.se/public_html/index.php on line 8 Warning: include(): Failed opening '/storage/content/31/107231/norrent.se/public_html/libraries/joomla/crypt/global.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php53/lib/php:/storage/content/31/107231/pear/php') in /storage/content/31/107231/norrent.se/public_html/index.php on line 8 Warning: include(/storage/content/31/107231/norrent.se/public_html/modules/mod_users_latest/lib.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/31/107231/norrent.se/public_html/includes/framework.php on line 5 Warning: include(): Failed opening '/storage/content/31/107231/norrent.se/public_html/modules/mod_users_latest/lib.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php53/lib/php:/storage/content/31/107231/pear/php') in /storage/content/31/107231/norrent.se/public_html/includes/framework.php on line 5 NEFs reservatsguide

NEFs reservatsguide

djuptjarnkullen010
Vad gäller insamling av insekter i skyddade områden regleras detta av respektive reservatsföreskrifter och skiljer sig därför från reservat till reservat. Här nedanför hitter ni den lista som NEF har sammanställt över vilka föreskrifter som finns kring insamling i utvalda naturreservat i Umeå, Nordmaling och Robertsfors kommuner.
Listan uppdateras vid behov. Om ni har frågor, maila: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Syftet med denna lista är att ge läsaren en överblick över vad som gäller för olika reservat. Den kan dock innehålla felaktigheter och vi ber Dig att försäkra dig om gällande regler innan insamling sker i skyddade områden. Mer detaljerad information om länets alla reservat finns på länsstyrelsens hemsida där de gällande reglerna återfinns i dokumentet under rubriken "Beslut och skötselplan" när du klickat dig vidare till respektive reservat. Om inget förbud är preciserat är insamling tillåten. Men tänk också på entomologens budord.

Visa NEFs Reservatsguide på en större karta

Umeå kommun

Bjuren: inga förbud

Bonden: inga förbud, men beträdnadsförbud hela säsongen.

Degersjön: förbud

Grössjön: kommunalt, oklart vad som gäller

Holmöarna: inga förbud

Nordmalings kommun

Hummelholm: inga förbud

Jon-Persbäcken: förbud

Kronören: förbud i utökningen, inga förbud gamla delen

Lidbergsgrottorna: inga förbud

Långrumpskogen: förbud

Starrmyran: förbud

Stor-Risbergsgrottorna: inga förbud

Torsmyran: förbud

Ålidberget: förbud

Robertsfors kommun

Hertsånger: inga förbud

Klubben: förbud

Rataskär: inga förbud

Sjulsmyran: förbud

Åmarken: förbud

Åströmforsen: inga förbud

Bilden ovan är © Andreas Garpebring  och föreställer utsikten från berget Höverkullen mot Djuptjärnkullen i Åsele kommun (blivande reservat och enda kända lokalen i Ås för svävflugan Villa occulta).
[Texten uppdaterad 2011-05-29]

Nytt på Hemsidan