Press "Enter" to skip to content

Vi lär oss allt om insekter!

I våran blogg kommer du att kunna hitta och läsa om allt som rör entomologi, vetenskapen om insekter. Det kommer finnas inlägg som handlar om allt du kan tänka dig, bland annat hur folk har det här fältet som en hobby, olika möten och event som rör entomologi så att du kan träffa nya likasinnade kontakter och vänner. Vi brinner för entomologi och kommer att ge dig den informationen du behöver så att du har rätt förutsättningar att själv ge dig ut och studera insekterna runt om dig, men även ge dig intressant kunskap som ger dig något unikt att prata om på nästa träff med vännerna.

Ibland kan det vara svårt att välja rätt redskap och verktyg bland mängden som finns där ute, eller att ens veta hur man hanterar insekter på rätt sätt. Vi kommer i vår blogg svara på alla dina frågor om ämnet. Du kommer få veta allt som ger dig rätt kunskap för att komma igång med denna väldigt givande hobby. Det spelar ingen roll om du är entomolog själv, precis börjat med hobbyn eller bara är intresserad att läsa vidare. Vi har något här för dig.

Att studera de små krabaterna runt omkring oss är ett perfekt sätt att lära sig mer om världen och djur i allmänhet. Det finns en stor mängd personer som håller på med det här, men visste du att entomologi är en väldigt populär hobby bland tandläkare? Det är sant! Du är välkommen hit vad du än arbetar med eller är intresserad av.

Vad är entomologi?

Så vad betyder hdet är krångliga ordet? Vetenskapen om insekter är det som kallas entomologi. Ibland har det kallas insektologi, och den som håller på med denna vetenskap kallas entomolog. Människor har i alla tidsåldrar varit intresserade av insekterna som lever runt omkring oss hela tiden, det kan vara intressant att tänka hur livet skulle vara som en så liten varelse på den här jorden som redan är så stor för oss. Det är just det här som entomologer studerar. Inom entomologin så studeras allt från de minsta till de största och vackraste fjärilarna. Det är dock inte bara för att vissa insekter är vackra som vi älskar dem, det finns också många vetenskapliga upptäckter som hjälper oss som människor. Insekter har fantastiska processer för sig, allt från hur de effektiviserar sina små samhällen till hur deras levnadsvanor är helt avgörande för vårat naturbruk.